Camille verloor haar haren door alopecia, maar dat houdt Camille niet tegen om zich in te zetten voor lotgenoten!

31/3/2017 Met een koekjesverkoop zamelt Camille Callens geld in voor ‘haarwensen.be’, een organisatie die pruikjes schenkt aan kinderen die hun haar verliezen.

De 12-jarige Camille Callens uit Oudenaarde werd plots geconfronteerd met alopecia, een haaraandoening die gedeeltelijke of volledige kaalheid tot gevolg heeft. Ze kreeg een haarwerkje van de organisatie haarwensen.be. Deze vzw schenkt kosteloos haarwerkjes aan kinderen en jongeren die als gevolg van chemotherapie, bestralingen of een vorm van alopecia met haaruitval te kampen hebben.

Camille kon de directie van KBO Sint-Wallburga, waar ze school volgt, warm maken voor een actie ten voordele van haarwensen.be.

“Ik kreeg dat idee toen we op televisie een reportage over haarwensen.be hadden gezien”, vertelt Camille. “Een haarstukje kost meer dan 2.000 euro, maar deze vereniging schenkt er gratis aan de kinderen. Als dank voor de inzet van deze organisatie wou ik een actie ondernemen. Samen met een paar vriendinnen stapte ik met dat voorstel naar de directie. Tot mijn grote vreugde ging de directrice meteen akkoord. We bedachten wat we precies zouden doen en uiteindelijk is het een verkoop van zandkoekjes geworden.”

De hele klas steekt mee de handen uit de mouwen om de koekjes te bakken en verkocht te krijgen. Alle kinderen van de school kregen een brief mee naar huis en aan de schoolpoort mogen we een kraampje zetten. Een zakje koekjes kost 3 euro en we hebben er nu al 220 in bestelling. Sommige mensen geven ook geld als sponsoring.”

“Ik vind het heel tof dat ik dit samen met mijn klasgenoten mag doen. Met het ingezamelde geld kunnen we zo ook andere kinderen met een haaraandoening helpen.”

Camille zamelde 1045 euro in t.v.v. Vzw Haarwensen. Heel erg bedankt Camille!

Artikel: nieuwsblad.be