De haarwerken die wij weggeven zijn gemaakt van écht haar. Wil jij een kind het gevoel van zelfvertrouwen weer terug geven? Doneer dan jouw lange haren! Wij geven jouw vlecht een tweede leven door deze te verwerken in een prachtig haarwerk dat wordt weggegeven aan een kind dat het eigen haar is verloren.

Om jouw haar te kunnen verwerken tot een haarwerk dient het wel aan een aantal punten te voldoen. Wij hanteren daarom de volgende voorwaarden;

  • Het haar dient minimaal 30 cm lang te zijn
  • Het haar dient in een vlecht afgeknipt te zijn
  • Het haar mag niet gekleurd zijn
  • Het haar mag niet grijs zijn

Veelgestelde vragen

Haar afknippen

Je kunt de vlecht het best op de volgende manier meten/afknippen:

  1. Maak 1 of meerdere staarten in het haar
  2. Meet de lengte van deze staarten (deze dient minimaal 30 cm te zijn)
  3. Maak een vlecht in de staart(en)
  4. Knip de vlecht(en) 2 á 3 cm boven het bovenste elastiekje af

Haar opsturen

Brief bij haardonatie WEBSITEGebruik een stevige envelop met voldoende frankering, plak deze goed dicht en stuur deze op naar:

Vzw Haarwensen
Alfons Van Den Broeckstraat 107
9041 Oostakker-Gent

Wij zijn geheel afhankelijk van financiële donaties van bedrijven en particulieren. Dit geld dient zoveel mogelijk besteed te worden aan onze doelstelling, namelijk gratis haarwerken voor de kinderen. Om deze reden kunnen wij geen vergoeding bieden voor de gemaakte portokosten.

Wanneer je een brief met je vlecht met daarop je naam, leeftijd en (e-mail)adresgegevens opstuurt, zullen wij een ontvangstbevestiging in de vorm van een bedankbrief toesturen. Via deze link  kan je de speciale donatiebrief downloaden.