Jaarlijks verliezen zo’n 400 à 500 kinderen hun haar als gevolg van chemotherapie, bestralingen of een vorm van alopecia (kaalhoofdigheid). Een kwalitatief goed haarwerk is duur; namelijk zo’n € 1.500 en niet voor iedere ouder betaalbaar. Om die reden heeft Yvonne de Boer, eigenaar van een haarwerksalon te Amsterdam in 2007 Haarwensen Nederland opgericht. Inmiddels heeft zij met haar organisatie al meer dan 1.000 kinderen blij gemaakt met een kosteloos haarwerk gemaakt van écht haar!

Door de groeiende bekendheid van Haarwensen kwamen er steeds meer haarwerkaanvragen vanuit België. Om deze aanvragen te kunnen honoreren is Haarwensen België op 9 februari 2017 officieel gestart.

Annick de Jaeger, David Schroeven en Cathy van Gele vormen het bestuur van deze vereniging zonder winstoogmerk. Zij zetten zich geheel vrijwillig in om zoveel mogelijk bekendheid te genereren, fondsen te werven en haardonoren te vinden met als einddoel: alle kale kinderen de mogelijkheid bieden om kosteloos een haarwerk te kunnen dragen en zich weer kind in plaats van patiënt te voelen!