Elk jaar verliezen honderden kinderen hun haar. Dit kan door bijvoorbeeld de medicatie tegen kanker of andere medische oorzaken. Niet alle ouders hebben door de hoge kosten de mogelijkheid om een haarwerk voor hun kind aan te schaffen. Wij zijn er om deze kinderen te helpen!

Wij hebben als doelstelling om alle kinderen in de leeftijd tot en met 18 jaar die hun haar verliezen, door een medische behandeling of andere vorm van alopecia, te voorzien van een haarwerk.

Naast het schenken van een haarwerk vergoeden wij ook het onderhoud van het haarwerk. Zo behoudt het haarwerk ook gedurende de draagperiode haar kwaliteit.

Haarwerken kunnen worden aangevraagd door een e-mail te sturen naar: info@haarwensen.be. Vermeld hierin naast een duidelijke uitleg over het haarverlies ook de volgende gegevens:

  • Naam
  • Adres
  • Geboortedatum

Tot slot ontvangen wij graag foto’s. Deze foto’s gebruiken wij uitsluitend om de situatie in kaart te brengen.

De haarwerken worden aangemeten door een haarwerkspecialist. Zij zitten verspreid over Vlaanderen. De kinderen gaan samen met de haarwerkspecialist op zoek naar het meest ideale haarwerk. Na het overhandigen van een doktersattest kunnen de kinderen het haarwerk doorgaans direct meenemen naar huis.