HISTORIE

Haarwensen is op initiatief van Yvonne de Boer in 2007 opgericht. Yvonne de Boer is eigenaresse van een haarwerk salon in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. In dit academische ziekenhuis is het Emma Kinderziekenhuis gevestigd. Dit is één van de 7 kinderoncologische centra’s. Vele kinderen die vechten tegen kanker worden hier behandeld. Door de werkzaamheden van Yvonne de Boer binnen de haarwerkers branche, kwam zij veel in aanraking met kale kinderen. Wanneer zij één kind blij kon maken met een prachtige pruik, zag zij ook de bedroefde gezichten van de kinderen en ouders, voor wie dit financieel niet haalbaar was. Dat de kinderen samen met hun ouders vechten tegen deze onmenselijke ziekte vond Yvonne de Boer al verschrikkelijk, maar dat niet alle kinderen de mogelijkheid hadden om een pruik te dragen, was hartverscheurend.

ELK KIND EEN PRUIK

Om ervoor te zorgen dat in de toekomst elk kind de mogelijkheid heeft om een pruik te dragen, is op 5 september 2007 Haarwensen opgericht. Mede dankzij een televisie optreden bij Paul de Leeuw kreeg Yvonne de Boer veel haar en financiële hulp.
Dankzij alle spontane acties heeft Haarwensen op 7 april 2008 haar eerste pruik weg kunnen geven. Dit met het doel dat er nog velen mogen volgen.

De Stichting heeft als doelstelling om alle kinderen in de leeftijd tot en met 18 jaar die, door een medische behandeling of andere vorm van alopecia, hun haar verliezen te voorzien van een pruik. Per jaar verliezen 500 á 550 kinderen hun haren door een behandeling tegen kanker. Één á twee op de honderd mensen verliezen (deels) hun haar door een vorm van Alopecia. In 20 % van de gevallen is deze kaalheid blijvend of breidt deze zich zelfs uit. Onder deze groep vallen ook kinderen. Beide groepen kunnen bij Haarwensen terecht. Samen met de Stichting gaan zij op zoek naar een geschikte oplossing.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF